In the spotlight: Popkoor Repeat

 

In the spotlight: Popkoor Repeat, met dank aan Backcorner Zutphen

 

Popkoor Repeat is zo’n 20 jaar geleden ontstaan uit het kerkelijke jongerenkoor Groessen.  Met de toenmalige dirigente veranderde het koor het repertoire naar Nederlandstalige en top 40 muziek. Het koor groeide uit naar 50 leden en dat heeft het al die jaren gehouden.

 

Popkoor Repeat staat bekend om haar enthousiaste uitstraling en haar kracht om het publiek telkens weer  te verrassen. Ook al draaien we al een tijd mee; het koor is niet stil blijven staan. In de beginjaren bestond een concert voornamelijk uit het zingen van mooie koornummers, voorzichtig ondersteund met wat beweging. Alles werd bedacht door eigen koorleden, die in verschillende commissies aan de voorstellingen werkten. Maar wij wilden meer. Langzaam werden elementen als decor en licht nadrukkelijker verwerkt in de shows. De volgende stap was het aantrekken van een choreograaf. Tegenwoordig staat Repeat met complete theatershows op de planken.

 

Om zover te komen, heeft Repeat een drietal vaste begeleiders aangetrokken. Sinds februari staat Repeat onder leiding van dirigent Bas Uyterlinde. Hij keerde na 2,5 jaar terug bij Repeat en brengt de nodige nieuwe kennis met zich mee. Vocal coach Diane Hidding helpt het koor, maar ook individuele leden, bij de diverse zangtechnieken. Choreograaf Richard Sprokkereef zorgt voor de tweejaarlijkse theatershow; van scenario tot licht- en geluidseffecten. 

 

Popkoor Repeat

De voorbereidingen voor een grote show nemen twee jaar in beslag. Omdat we graag op het podium staan, treden we op tijdens cultuurfestivals en bij lokale activiteiten. Regelmatig zijn we te gast bij muziekkorpsen of zijn we de muzikale act van een bijeenkomst. Tijdens de kerstperiode plannen we minimaal één koordag, waarop we in ieder geval 3 optredens verzorgen. Een ideale gelegenheid om inkomsten voor de eigen voorstelling te genereren én om een hele dag met elkaar door te brengen.

We nemen vaak deel aan (BALK)festivals, beginnend ooit bij Swingpop Hoogezand waar we met liefde 2,5 uur voor in de bus zaten heen én terug! De workshops zijn boeiend, de juryrapporten geven een eerlijk beeld waar je wat mee kunt en ook het kijken en luisteren naar andere koren is leerzaam en vooral léuk! Geregeld bezoeken we concerten van andere popkoren. En o, wat zijn we dan kritisch!

 

De befaamde derde helft duurt bij ons vaak net zo lang als de hele repetitie. We zijn een hechte club met daarin toch heel veel verschillende mensen. Dat stralen we uit op het podium; we hebben plezier met elkaar. Jaarlijks gaan we op koorweekend. Meestal is er wel een muzikaal onderdeel ingepland; we spelen djembé, doen aan stemvorming of theatertechnieken, maar verder is het vooral veel plezier maken met elkaar. Eind oktober gaan we weer en hebben er weer veel zin in.

 

Onze website wordt momenteel grondig onder handen genomen,  maar dat duurt niet lang meer! We zijn benieuwd wat jullie er dan van vinden, dus houd het in de gaten:  www.popkoorrepeat.nl . Voor contact kun je ons bereiken via popkoorrepeat@gmail.com.

 

We geven het stokje graag over aan Schudden voor Gebruik ; we kijken uit naar de volgende nieuwsbrief!

 

Delen: