Basiscursus Dirigent Licht Vocaal (BLV)

 

Basiscursus Dirigent Licht Vocaal start in september

Stichting BALK organiseert dit najaar weer de tiendaagse Basiscursus Dirigent Licht Vocaal (BDLV). Deze inleiding op het dirigentschap is bedoeld voor beginnende dirigenten en arrangeurs, gevorderde zangers, repetitoren en vocal coaches.

 

Na deze cursus ben je in staat om leiding te geven aan een koor of is je huidige niveau flink hoger geworden. Je krijgt ook handvatten om verschillende repetitietechnieken toe te passen, waardoor je sneller nieuwe noten instudeert en een arrangement leert afwerken.

 

Periode: september 2018 tot en met januari 2019

Tijdstip: 10 zaterdagen van 10.00 tot 13.00 uur

Locatie: het Akoesticum, Ede

Docent: Rogier IJmker

Kosten: €395,- (BALK lid) of €410,- (geen BALK lid) & €15,- voor het cursusboek

Toelating: vóór deelname is er een korte toelatingstest die je niveau bepaalt. Dat helpt om de cursus voor alle deelnemers tot een succes te maken.

 

Direct naar het inschrijfformulier ►

 

Inhoud van de cursus

Muziekstijlen die in deze cursus aan bod komen zijn onder andere pop, jazz, musical, gospel en wereldmuziek. Natuurlijk is er veel aandacht voor stemgebruik en dirigeertechniek, maar ook wordt gewerkt aan het verbeteren van je muzikale voorstellingsvermogen en repetitietechniek, aan repertoire en programmering en aan koorregie.

 

Speciaal voor deze cursus is er een werkboek ontwikkeld. Daarin wordt dirigeertechniek, akkoordenleer en solfège behandeld aan de hand van repertoirestukken. Naast studieopdrachten vind je er ook een literatuurlijst en de inhoud van de opleiding in begin- en eindtermen.

 

We gaan er vanuit dat de cursist noten kan lezen, ruime ervaring heeft met het zingen in koorverband en enigszins thuis is in de muziektheorie. Het dirigeren van een eigen koor is geen vereiste, maar wel een pré.

 

Cursusdata

De cursus wordt gegeven op 10 zaterdagen van 10.00 tot 13.00 uur. De data van deze bijeenkomsten:

 

15 september 2018

24 november 2018

29 september 2018

8 december 2018

6 oktober 2018

15 december 2018

20 oktober 2018

5 januari 2019

10 november 2018

19 januari 2019

 

In de tussenliggende periodes besteed je tijd aan thuisstudie en opdrachten. De cursus sluiten we af met een eindpresentatie, waarna je een certificaat ontvangt.

 

Naar het inschrijfformulier ►

 

 

Delen: