In the spotlight: Notice

 

Notice is een vocaal ensemble bestaande uit zes vrouwen. Judith (sopraan), Marian, Monique en Herminia (mezzosopraan en altpartijen), Marja (lage alt) en Femke die hen instrumentaal begeleidt en a cappella liedjes ook meezingt.

 

Ons repertoire bestaat uit Nederlands- en Engelstalige liedjes, van lichte luistermuziek tot swing met eigentijdse arrangementen. Maar soms maken we een Frans, Afrikaans en zelfs Fins uitstapje. De zang wordt begeleid met gitaar, piano, maar Femke bespeelt ook andere instrumenten zoals de djembe om een mooie afwisseling ten gehore te brengen. Wij zingen drie-, vier- en vijfstemmige stukken, maar ook solistische stukken en duetten staan op het veelzijdige repertoire. Naast liedjes met begeleiding zingen we a cappella.

We kopen arrangementen van verschillende arrangeurs, maar laten ook nummers voor onszelf arrangeren. Ook schrijven we zelf arrangementen van een bestaande nummers, met of zonder begeleiding. Het geeft ons een enorme kick om zelf met muziekstukken aan de gang te gaan. Een muzikaal leider hebben we dus niet, we geven elkaar opbouwende kritiek.

De afgelopen jaren hebben we diverse malen een diner chantant verzorgd, gezongen tijdens diverse hightea’s, wat allemaal erg goed werd ontvangen. Ook hebben wij diverse gastoptredens gehad bij verschillende koren en is er gezongen op besloten recepties en feestjes en op diverse festivals.

 

Naast het repertoire dat Notice voor de verschillende optredens zingt, hebben we ook een uitgebreid kerstrepertoire. We zingen bij diverse kerstevenementen waaronder dit jaar Huissen bij Kaarslicht, een gastoptreden in Elden bij Crescendo en een kerstactiviteit in een verpleegtehuis. Andere jaren gaven we een gastoptreden bij het mannenkoor KDM uit Doesburg, maar ook op kerstmarkten. Kortom, Notice kan voor een avondvullend programma zorgen voor elke gelegenheid!

Wij beleven bovenal ontzettend veel plezier aan het maken van muziek en laten de luisteraar graag meegenieten van onze samenklank. We zijn een hechte groep vriendinnen geworden. Buiten het zingen doen we ook andere leuke dingen samen die onze groepsband alleen maar hechter maken. Ieder kwartaal versturen we bekenden een nieuwsbrief met onze optredens en nieuwtjes. Deze nieuwsbrief is ook op onze site te downloaden. Wilt u de nieuwsbrief ook ontvangen? Stuurt u dan een e-mail via onze contactgegevens op de website.

 

Door naar ons te luisteren geniet u niet alleen van onze muziek, maar u steunt ook een goed doel. Naast onze liefde voor muziek, zijn wij allen ook begaan met mensen die hulp nodig hebben. Een gedeelte van onze opbrengsten wordt ieder jaar geschonken aan een ander goed doel. Dit jaar steunen we “het Braamhuis”, een inloophuis voor mensen met kanker.

 

We vonden het erg leuk dat Spotz! ons het stokje voor In the spotlight heeft overgedragen en hopen dat jullie nieuwsgierigheid is geprikkeld. Misschien kunnen jullie wachten tot ons optreden bij het BALK festival in Ulft en anders kunnen jullie kijken op onze geheel vernieuwde site  www.noticezingt.nl

 

Delen: