In the spotlight: Just Us

 

Na 28 jaar nog steeds Alive & Kicking

 

 

Just Us timmert al 28 jaar aan de muzikale weg en de kern van de groep is ook al zolang lid.  Niet minder dan zeven leden lopen al vanaf het begin mee en hebben alle hoogte- en dieptepunten meegemaakt. Door de jaren heen zijn er rond deze kern leden weggegaan en bijgekomen en bestaan we op dit moment uit 7 zangers en 9 zangeressen.

Angelo Smulders is al vanaf het begin onze deskundige en zeer bevlogen dirigent.  Just Us is een warme en hechte club waar je je meteen welkom voelt. Daarom is het ledenverloop al jaren erg klein en denken we in onze huidige samenstelling nog een fiks aantal jaren vooruit te kunnen.

 

De Swingle Singers zijn voor Just Us een inspiratiebron maar ook de maatstaf voor hoe Close Harmony zou moeten klinken.

Het repertoire is zéér gevarieerd; van heel ingetogen nummers waar het publiek muisstil en met kippenvel naar luistert tot swingende bigband nummers waarbij je niet op je stoel kunt blijven zitten.  Daarnaast zit er veel variatie in de oorsprong van de nummers;  van Bach, Mozart en Dvorak tot Sting, Cohen en Robbie Williams maar ook film en musical muziek en werk van collega’s zoals The Real Group en Rajaton.

Vaak worden deze nummers door onze dirigent Angelo Smulders of zanger Maarten de Bekker speciaal gearrangeerd of bewerkt voor onze groep.

 

Gemiddeld geven we zo’n 15 concerten per jaar. Het liefst in de regionale theaters met avondvullende voorstellingen . Op dit moment met het programma “Stay Tuned” en met Kerst onze traditionele show “An a Capella Christmas”. Natuurlijk laten we ons ook graag “horen” op allerlei andere gelegenheden waar we onze muzikale kunsten kunnen vertonen.

 

Festivals, Vocal Percussion en een echte bas

Just UsJust Us heeft altijd actief deelgenomen aan festivals in Nederland maar ook daarbuiten.

We hebben aan festivals deelgenomen in Italië, Ierland, Duitsland, Zuid Korea, Denemarken en een concertreis gemaakt in China. Naast successen beleefden we natuurlijk ook moeilijkere momenten die de onderlinge band in de groep in die 28 jaar alleen maar sterker hebben gemaakt.

 

Na enkele jaren afwezigheid op het festivalpodium hebben we besloten ons weer in te schrijven voor het 4e BALK TOPfestival, op 9 november 2013. We zien ernaar uit om ons te meten met de jongere generatie en te laten horen dat Just Us nog steeds “Alive & Kicking” is.

Tussen al het moderne ‘vocal percussion geweld’ presenteren wij ons in onze eigen Just Us stijl waarmee we in de afgelopen jaren het Close Harmony zingen op de wereldkaart hebben gezet; zónder vocal percussion en met een échte diepe bas.

 

Laatst nieuws

We leggen op dit moment de laatst hand aan onze 6de CD die in het najaar gepresenteerd zal worden. Volg ons op Facebook of via de website om op de hoogte te blijven van concerten en de laatste ontwikkelingen van Just Us.

 

Delen: